Mario van Vliet

Mario van Vliet nwMario van Vliet is tekstschrijver, communicatieadviseur, trainer en auteur, met name op het gebied van tuinbouw, ondernemerschap en duurzaamheid.

Wie is Mario van Vliet?

Ik woon in Bleiswijk, samen met vrouw en kinderen. In het dagelijks leven ben ik zelfstandig tekstschrijver, communicatieadviseur, trainer en auteur. Dat doe ik met het bedrijf Mocca, dat mijn vrouw en ik runnen. Daarnaast ben ik partner van een aantal samenwerkingen en bedrijven en ben ik aangesloten bij het Platform Duurzaam Communiceren. Mijn hobby’s zijn onder meer lezen en films.

Wat heb ik met de tuinbouw?

Mijn wieg stond in het Westland, waar ik lang geleden geboren werd als zoon van een anjerteler en een tuindersdochter. Na mijn studies Journalistiek en Tekstwetenschap kwam ik terecht als redacteur bij het Weekblad Groenten & Fruit. Sindsdien is de tuinbouw niet alleen onderdeel van mijn privé leven, maar ook van mijn zakelijk bestaan. Het gros van mijn werkzaamheden is tuinbouwgereulateerd.

Waarom ben ik gestart met Tuinbouwverhalen?

De tuinbouw gaat me aan het hart. Daarom vind ik het jammer dat de sector er niet altijd even goed op staat. Dat heeft een aantal oorzaken. Onvoldoende uitgedachte communicatie is er daar een van. Daarmee bedoel ik niet alleen sector-PR, maar ook communicatie door individuele bedrijven – zowel productiebedrijven als toeleveranciers. Het duurzame karakter van de sector en die bedrijven komt niet goed over het voetlicht. Maar hoe moet het dan wel? Daarover was tot heden nog geen website. Daarom Tuinbouwverhalen.

Hoe maak ik Tuinbouwverhalen?

Alle teksten die ik schrijf, baseer ik op externe bronnen en/of mijn eigen mening. Niet alle teksten gaan alleen over de tuinbouw; andere sectoren of bedrijven kunnen er misschien ook hun voordeel mee doen. De site heb ik overigens gemaakt in WordPress (met hulp van het thema Nexus van Elegant Themes).

Verdien ik geld met Tuinbouwverhalen?

Dat zou mooi zijn, maar vooralsnog moet er geld bij. Dat klinkt zieliger dan het is. De kosten bestaan vooral uit webhosting (bij Hensel Hosting) en logo-ontwerp (via Fiverr). Misschien dat  bezoekers aan de website af en toe op een banner klikken, zodat Google wat geld naar me overmaakt. Maar vergeet niet: Tuinbouwverhalen is – zo hoop ik – ook goed voor mijn eigen kennis, mijn imago en mijn bekendheid, en da’s ook wat waard.

Ben ik zelf zo duurzaam?

Dat is een gewetensvraag. We scheiden ons afval (hoewel ik daar soms een enorme hekel aan heb). We hebben sinds de zomer van 2015 zonnepanelen op ons dak. We eten zo veel mogelijk biologisch vlees, maar de supermarkten in ons dorp Bleiswijk hebben helaas geen uitgebreid assortiment. Als het even kan pak ik de fiets, maar mijn opdrachtgevers zitten vaak op flinke afstand, dus de auto is vaak niet te vermijden. Ofwel: ik doe mijn best. Dat is toch het minste wat we kunnen doen voor de volgende generaties…

Mario op LinkedIn

Mario op Twitter

Bekijk alle blogs van Mario