Omgedraaide printer maakt blanco papiertjes

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 LinkedIn 0 Google+ 0 Email -- 0 Flares ×

Papier is niet veel belastender voor het milieu dan de gemiddelde tablet. Maar toch voelt het als een misdaad: al die honderden A4’tjes die uit de printer rollen en niet veel later in de oudpapierbak belanden. Wat is de oplossing? Minder printen? Dubbelzijdig printen?

Drie minuten per A4

Epson bedacht een andere oplossing: omgekeerd printen. De Epson Paperlab. Deze machine vermorzelt het papier, wast de inktvezels schoon en maakt er weer lege papiertjes van. Kost zo’n drie minuten per A4. En het schijnt dat de Paperlab naar wens dik of dun papier maakt.

Filmpje

Klinkt als een 1-aprilgrap. Het bijhorende filmpje kan misschien ook niet 1-2-3 overtuigen. Maar de Paperlab wordt wel degelijk genoemd op de website van Epson (met een PDF met specificaties). Dus de kans bestaat dat voetbalverenigingen in de toekomst geen oud papier meer hoeven ophalen.

Mario van Vliet
Mario van Vliet is tekstschrijver, communicatieadviseur, trainer en auteur, met name op het gebied van tuinbouw, ondernemerschap en duurzaamheid.
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 LinkedIn 0 Google+ 0 Email -- 0 Flares ×
Mario van Vliet

Author: Mario van Vliet

Mario van Vliet is tekstschrijver, communicatieadviseur, trainer en auteur, met name op het gebied van tuinbouw, ondernemerschap en duurzaamheid.

Deel dit bericht
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 LinkedIn 0 Google+ 0 Email -- 0 Flares ×