Tuinbouwsucces bij uitreiking Kristalprijs

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 LinkedIn 0 Google+ 0 Email -- 0 Flares ×

Westland Infra is dit jaar de snelste stijger in de strijd om de Kristalprijs. Het energiebedrijf sprong met maar liefst 106 plekken om als 40e te eindigen. De Kristalprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de onderneming met het meest transparante jaarverslag. Winnaar werd dit jaar AkzoNobel.

485 bedrijven

De Kristalprijs wordt sinds enkele jaren uitgereikt en is een gezamenlijk initiatief van het ministerie van Economische Zaken en de Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA). De basis van de prijsuitreiking is het Transparantiebenchmarkrapport. Dit jaar werd de verslaglegging van 485 bedrijven – verdeeld over verschillende sectoren – bekeken en vergeleken.

Jury

De jury van de Kristalprijs bestond dit jaar uit juryvoorzitter Monika Milz (ook voorzitter Green Deal Board), Z.K.H. Prins Carlos de Bourbon de Parme en Leen Paape (Nyenrode School of Accounting & Controlling).

Transparant

Ondernemingen zijn steeds transparanter over wat níet goed gaat, constateerde de jury constateerde. ‘Bedrijven geven in hun jaarverslag steeds vaker inzicht in de uitdagingen en dilemma’s waar het management zich voor gesteld ziet: 67 procent doet dat, een lichte stijging ten opzichte van vorig jaar.’

Meer tuinbouw

Naast Westland Infra is de verslaglegging van meer tuinbouwbedrijven onderzocht. Zo eindigde Agrifirm op een 80e plaats en The Greenery op een gedeelde 100e plek.

Felicitaties

Tuinbouwverhalen feliciteert Westland Infra met de mooie prestatie

 

 

Mario van Vliet
Mario van Vliet is tekstschrijver, communicatieadviseur, trainer en auteur, met name op het gebied van tuinbouw, ondernemerschap en duurzaamheid.
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 LinkedIn 0 Google+ 0 Email -- 0 Flares ×
Mario van Vliet

Author: Mario van Vliet

Mario van Vliet is tekstschrijver, communicatieadviseur, trainer en auteur, met name op het gebied van tuinbouw, ondernemerschap en duurzaamheid.

Deel dit bericht
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 LinkedIn 0 Google+ 0 Email -- 0 Flares ×