Bekendmaking De Kristal

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 LinkedIn 0 Google+ 0 Email -- 0 Flares ×

Komende week – op 19 november – wordt bekendgemaakt welk bedrijf of welke instelling De Kristal heeft gewonnen. De Kristal is een toonaangevende prijs op het gebied van maatschappelijke verslaggeving en gekoppeld aan de Transparantiebenchmark, een jaarlijks onderzoek naar de inhoud en kwaliteit van maatschappelijke verslaggeving bij Nederlandse ondernemingen.

Transparant

Communiceren over duurzaamheid bestaat uit meer dan maatschappelijk verslaglegging. Maar het is wel een belangrijk middel om daadwerkelijk transparant te kunnen informeren. Immers, anders dan in een folder of reclamespotje kan in een verslag een compleet beeld worden geschetst.

GRI en ISO

Er bestaan verschillende manieren om een maatschappelijk verslag op te stellen: GRI – al dan niet in combinatie met ISO 26000 – is een veel gebruikte. Zo werd ook het maatschappelijk jaarverslag van de Bloemen- en Plantensector 2012-2013 volgens deze methode opgesteld.

Door EZ

Sinds 2004 wordt jaarlijks de maatschappelijke verslaglegging van grote ondernemingen onderzocht in de Transparantiebenchmark, een initiatief van het ministerie van EZ. Bij die beoordeling wordt een set criteria gehanteerd. Die criteria zijn gebaseerd op de GRI G4-richtlijnen.

NS op 1

In 2014 eindigde de NS op de eerste plaats van de 244 onderzochte bedrijven. Ook de tuinbouw is vertegenwoordigd bij de onderzochte bedrijven. Zo eindigde Agrifirm op plaats 92 en The Greenery op plaats 217. Een analyse van de scores per sector is te vinden in het Rapport Transparantiebenchmark 2014.

 

Mario van Vliet
Mario van Vliet is tekstschrijver, communicatieadviseur, trainer en auteur, met name op het gebied van tuinbouw, ondernemerschap en duurzaamheid.
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 LinkedIn 0 Google+ 0 Email -- 0 Flares ×
Mario van Vliet

Author: Mario van Vliet

Mario van Vliet is tekstschrijver, communicatieadviseur, trainer en auteur, met name op het gebied van tuinbouw, ondernemerschap en duurzaamheid.

Deel dit bericht
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 LinkedIn 0 Google+ 0 Email -- 0 Flares ×