Klimaatneutraal in 2050?

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 LinkedIn 0 Google+ 0 Email -- 0 Flares ×

Zoals eerder geschreven op deze website: neem een voorbeeld aan Volvo. Dat bedrijf durft het aan te stellen dat in 2020 niemand meer overlijdt in een Volvo. Een statement die op meer dan één manier tot voorbeeld mag dienen.

Redelijk korte termijn

De belofte van Volvo heeft allereerst betrekking op de redelijk korte termijn: 2020. De kans is vrij groot dat jij en ik die datum meemaken. Bovendien is ‘niemand overlijdt in een Volvo’ een statement dat past bij het betrouwbare imago van Volvo.

Uitlaat

Mochten in de tussentijd opmerkingen komen over de milieuvervuiling door Volvo’s, dan kan het bedrijf bij wijze van spreken zeggen: wat vind je erger, een mensenleven of een uitlaat? En mocht het na 2020 toch nog misgaan, dan komt Volvo er waarschijnlijk vanaf met een paar welgemeende excuses.

Klimaatneutraal

En dan de belofte die de tuinbouw onlangs deed. “In 2050 wil de Nederlandse glastuinbouw klimaatneutraal zijn en in 2030 zal al een forse stap zijn gezet.” (download het rapport van CE Delft).

Huiswerk

Een belofte waar je je geen buil aan kan vallen, want zo vaag en gericht op de lange termijn. Daar zijn geen woorden voor. En dan nog beweren in 2030 een flink end op weg te zijn. Dat soort beloftes doe je aan je moeder als ze vraagt hoe het met je huiswerk staat.

Journalist

Oh wacht, toch nog een kans op een buil. Als een journalist vraagt: ‘Bent u nú dan niet klimaatneutraal?’

Aansprekend

Kom op tuinbouw, kom met een belofte die op zijn minst SMART is, die betrekking heeft op de nabije toekomst en die niemand tegen die tijd hopelijk vergeten is. En kies dan gelijk een belofte die aanspreekt.

 

Mario van Vliet
Mario van Vliet is tekstschrijver, communicatieadviseur, trainer en auteur, met name op het gebied van tuinbouw, ondernemerschap en duurzaamheid.
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 LinkedIn 0 Google+ 0 Email -- 0 Flares ×
Mario van Vliet

Author: Mario van Vliet

Mario van Vliet is tekstschrijver, communicatieadviseur, trainer en auteur, met name op het gebied van tuinbouw, ondernemerschap en duurzaamheid.

Deel dit bericht
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 LinkedIn 0 Google+ 0 Email -- 0 Flares ×